Så skyddar du din släpvagn från stöld

Som VVS-are och återförsäljare av pool och spa-anläggningar så innehar vi på Lainex ett stort antal släp, vilket är ett måste för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet. I och med detta så är vi tyvärr en stor måltavla för tjuvar, vilket har inspirerat oss att skriva denna artikel om hur du skyddar din släpvagn från stöld!

Undersökningar som har gjorts visar att stölder mot företag har ökat lavinartat under de senaste åren. Speciellt utsatta är byggarbetsplatser och andra företag som har verktyg, släpvagnar och andra värdefulla föremål.

Trots att vi på Lainex har våra släpvagnar i ett inhägnat område så har vi bara under det senaste året blivit av med tre släp. Det senaste stöldförsöket misslyckades dock eftersom vi dels förstärkt vår inhägnad, men också för att vi införskaffat ett släpvagnslås.

Lås i klass 3

Vi har dock inte införskaffat oss vilket lås som helst, utan vi har skaffat det lås som enligt många anses vara det bästa på marknaden. Nämligen Combilocks släpvagnslås.

Detta är ett lås som är godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen, även känt som SSF, enligt klass 3. Från vad jag har förstått så är detta den högsta klassningen när det kommer släpvagnslås, vilket också betyder att de är godkända av försäkringsbolagen.

Än så länge är vi otroligt nöjd med detta lås både ur en säkerhetssynpunkt, men också ur användarsynpunkt. Combilock låset fästs nämligen enkelt på släpvagnskulan, vilket gör att den kan låsas fast både vid transport eller när den står parkerad på firman.

Andra tips

Andra tips för att skydda ditt släp är att förse den med DNA-märkning, vilket många gånger brukar skrämma bort tjuvarna. Om du inte heller vill använda dig utav ett släpvagnslås kan du också använda dig utav en kätting med hänglås. Var också noga med att tänka på var du parkerar.

Har du några andra tips på hur man kan skydda släpvagnen på bästa sätt? Lämna då en kommentar nedan, tack!

by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =